Sint Pietersbear Trail

Sint Pietersbear Trail

Op zondag 17 september 2017 wordt de zevende editie van de Tecnica Sint Pietersbear Trail georganiseerd. Er zijn ook dit jaar weer drie afstanden: 32, 19 en 10km. Het stuk parcours door de groeve is zoals elk jaar weer anders dan het jaar ervoor en vindt bij alle drie de afstanden aan het begin van het parcours plaats. De kids trails zijn onderdeel van Ironkids. Bij de kids trail is een Ironkids t-shirt en een medaille inbegrepen.

 

 

Het parcours is een pittig maar schitterend on-Nederlands parcours over de Sint Pietersberg en door het Jeker- en Maasdal, over zowel Nederlands grondgebied als over Vlaams en Waals gebied. En natuurlijk de unieke passage door de daadwerkelijke groeve van de ENCI moet je een keer meemaken. Niet alleen veel single trails maar ook prachtige uitzichten en af en toe wat handen en voeten werk.

 

Het start en finish terrein is in de groeve van de ENCI aan de Lage Kanaaldijk te Maastricht. Daar zal Lopers Company i.s.m. Tecnica en X-Socks zoals elk jaar met een stand staan.

 
 
 

Sint Pietersbear Trail 2014 Bearsports

 

De 19km en 32km van de Sint Pietersbear Trail zijn onderdeel van de Bearsports Trail Challenge powered by hotel Saint Roch.

Als je deelneemt aan de Trail Challenge maakt iedereen kans op een gratis week voor 2 personen in de Franse Alpen. 

 

 

 

Programma: 

08:30u          inschrijfbureau open

10.00u          start 10km trail

10:30u          start 19 km trail

11:10u          prijsuitreiking 10 km

11:30u          start 32 km trail

12:30u          prijsuitreiking 19 km

14:45u          prijsuitreiking 32 km   

15:00u          start kids trail 4 t/m 6 jaar, 500m
 
15:10u          start kids trail 7 t/m 9 jaar, 1.000m
 
15:25u          start kids Trail 10 t/m 12 jaar, 2.000m
 
15:45u          start kids Trail 13 t/m 15 jaar, 3.000m
 
16:30u          geschatte binnenkomst laatste deelnemer en sluiting parcours
Inschrijven: 

   Afstand​

   Hoogtemeters

   Aantal verzorgings
           posten

   Inschrijfgeld

   32 km

   750m

 4 (12, 19, 26k, finish)

 € 22,50

   19 km

   500m

 2 (12k + finish)

 € 19,50

   10 km

   300m

 1 (finish)

 € 15,50

*** Voor elke afstand geldt een maximum van 450 deelnemers. Schrijf u dus tijdig in! ***

 

 

 Kids Trails

Afstand

Inschrijfgeld

 Kids Trail 4 t/m 6 jr

 500m

 € 3,00

 Kids Trail 7 t/m 9 jr

 1.000m

 € 4,00

 Kids Trail 10 t/m 12 jr

 2.000m

 € 5,00

 Kids Trail 13 t/m 15 jr

 3.000m

 € 5,00

Voor de kids: medaille inbegrepen en dag inschrijving mogelijk (à 5 euro voor alle leeftijden).
Wil een kind een langere afstand lopen dan zijn leeftijd aangeeft dan is dat toegestaan (dat geldt niet naar een kortere afstand toe). De aangegeven leeftijden bij de afstanden zijn slechts adviesleeftijden.

 

LET OP: ER IS GEEN DAGINSCHRIJVIG MOGELIJK (no day registrations possible).
BEHALVE VOOR DE KIDS TRAILS, DAAR IS WEL DAGINSCHRIJVING MOGELIJK.

 

Bij de prijs inbegrepen zijn: tijdswaarneming, verzorgingsposten, startnummer, gratis massage, parkeerplaats, verzekering, veilige oversteekplaatsen en een fantastische omgeving.

 

 

T-shirt: een mooi functioneel (dames en heren model) t-shirt is optioneel voor 12,50 euro.  

 

Parkeren: parkeren kan op 600m van de start/finish.                                                                                                                          

 

S(up)port for Nature: een euro van uw inschrijving gaat via Support For Nature naar Natuurmonumenten.

Bearsports zal bij de verzorgingsposten van de trails geen plastic bekertjes meer beschikbaar stellen voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemer zijn eigen bekertje zal moeten meenemen tijdens de trail. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Ook willen we de deelnemers dringend vragen om verpakkingen van reepjes of gelletjes die tijdens de trail gebruikt worden goed weg te stoppen en niet onderweg te dumpen of verliezen. De verzorgingsposten blijven natuurlijk nog steeds zeer uitgebreid uitgerust met water, sportdrank, bananen, sinaasappels, koeken, chocolade en afhankelijk van de afstand ook cola, chips, nootjes etc.

Bij de inschrijving is het mogelijk om een opvouwbaar bekertje te kopen voor 2 euro. Daarnaast is het ook mogelijk om een medaille te bestellen.

Vanaf donderdag 14 september zal Lopers Company, gevestigd aan de Scharnerweg 67 in Maastricht, zijn winkeldeuren open zetten voor degene die hun startnummer al voortijdig willen afhalen (Op zondag kunnen de startbescheiden alleen op de start/finish locatie worden opgehaald).

 

Algemene voorwaarden en reglement

 

 

Overige informatie: 

 

Support for Nature

Met uw inschrijving steunt u meteen Natuurmonumenten. Een groot deel van het parcours gaat door de schitterende natuur van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten gaat binnenkort een uitzichtsplatform en een trap met

 uitzicht op de groeve openen en de ENCI-groeve bezoekers meenemen in de historie van de Sint Pieterberg. Door het afgraven van mergel zijn er miljoenen jaren geschiedenis bloot gelegd. Via de trap dalen bezoekers af en gaan zij op reis in de tijd. Bearsports steunt met de opbrengst van de Sint Pietersbear Trail dit mooie project

 

 
 
FysioHolland Maastricht

FysioHolland Maastricht verzorgt de fysiotherapie bij de Sint Pietersbear Trail op 18 september. Heb je last van een blessure, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging, overbelasting of val? Kom gerust langs bij de stand van FysioHolland. Ook voor een massage of advies over het voorkomen van blessures ben je van harte welkom.

 

 

Douches

Sint Pietersbear Trail powered by Lopers Company Maastricht

Watersport Club Treech '42 stelt haar douches beschikbaar voor de atleten. De Club is gelegen in de Wijk Sint Pieter, Maastricht aan de oevers van de Maas. Naast de diverse watersporten is er een prachtige accommodatie gerealiseerd met een mooi zwembad en grote ligweide, een gezellige kantine met terras met uitzicht op de Maas, waar ze terecht kunnen voor een hapje en een drankje, een speeltuin, een sportveld, 9 jeu de boulesbanen, een caravanterrein en een grote jachthaven.Er wordt gezwommen, gerecreëerd, jeu de boules gespeeld, gekanood en gewaterskiëd. Bovendien worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 
 
Uitslag 2016

10 km trail

19 km trail

32 km trail

KIDS trail

Filmpje

Aftermove Sint Pietersbear Trail

Foto's 2016

Link 1 (Jan van der Pennen)

Link 2 (Peter Kramer)

Link 3 (Yvonnen Silverentrand)

 
Uitslagen 2015

10 km Heren
10 km Dames

19 km Heren
19 km Dames

32 km Heren
32 km Dames

De foto's van 2015 van Ludo vd Put, klik hier.

De uitslagen van de Sint Pietersbear Trail 2014 staan hier