Trailen voor de Grizzly 100k

Op 28 oktober organiseert Bearsports voor de eerste keer een 100km wedstrijd, de Grizzly 100k. In samenwerking met Raidlight Nederland werken we toe naar de Bear Trail. 

Team Raidlight Nederland atleet Ronnie Duinkerken zal elke twee weken tips geven voor het Trailen. 

Ronnie Duinkerken, bijnaam Poldertrailer. Drentse Rotterdammer. Motto: sterker door strijd. Woont samen met Janna. Wordt blij van bergen. Zelfbenoemd ultraloper, koffieverslaafde, bierkenner en muziekliefhebber.

 

 

 

 

 

 

Tip 1: Heel veel molshopen maken een Alp
Tja, we wonen nu eenmaal in het dichtbevolkte en platste land van Europa. Dat betekent dat specifiek trainen voor het serieuzere trail gebeuren in de bergen of zelfs de Limburgse heuvels een behoorlijke uitdaging is. Ik geef het direct toe, het is ook best lastig trainen als de hoogste molshoop in je omgeving enkele tientallen meters hoog is. Maar toch, waar een wil is, is een weg.
De kracht zit hem in de herhaling, als je tien keer heen en weer over een molshoop van 30 meter hoog gaat heb je al 600 hoogtemeters te pakken. 16 of 17 keer heen en weer is een echte verticale kilometer. Maak zo’n training klein en overzichtelijk: doe bijvoorbeeld vier series van vier keer heen en weer. Na iedere vier "heenenweertjes" neem je twee minuten pauze. Dan klinkt het ineens als een makkie toch?
Die molshopen vind je trouwens bijna overal: duinen, stuwwallen, dijken, een oude vuilstort, bruggen en gebouwen. Op de website www.ahn.nl vind je de hoogtekaart van Nederland en kun je zien hoe hoog jouw lokale molshoop is.