De Coast Marathon is een evenement van Bearsports.nl | Inloggen SQM

De Coast Marathon is een evenement van Bearsports.nl | Inloggen SQM

Nieuwe halve en hele marathon aan zee op 9 feb

Met grote trots kondigen wij met Bearsports een gloednieuw hardloop sportevenement aan in het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Op zondag 9 februari worden de hardlopers uitgedaagd en stellen we de allereerste Coast Marathon Nationaal Park Hollandse Duinen voor. Dit sportieve spektakel belooft een dag vol uitdagingen, plezier en gemeenschapszin te worden.

Een uitdaging voor iedereen

Of je nu een doorgewinterde loper bent of voor het eerst deelneemt aan een marathon, dit evenement biedt voor iedereen een kans om zijn of haar persoonlijke doelen te bereiken. Is hardlopen niet echt jouw ding ? Dankzij de Coast Walk Nationaal Park Hollandse Duinen van 8 februari heb je geen excuus om in je luie zetel te blijven zitten en om NIET dit prachtige natuurgebied te komen ontdekken.

De website van de Coast Marathon Hollandse Duinen kan je hier bekijken en inschrijven kan vanaf 9 augustus !

Parcoursen

De start van de hele marathon en de 30km bevindt zich op de boulevard te Katwijk aan zee, terwijl de start van de 10km en de halve marathon in Noordwijk ligt. De finishlijn van alle afstanden is op de boulevard te Noordwijk.

Het parcours loopt door de mooiste delen van het nationaal park, langs het strand, door de bossen en over de duinen. Het biedt lopers een unieke kans om onze Nederlandse kust op een sportieve manier te ontdekken.

Verwacht geen snelle tijden, wegens 85% onverhard en enkele pittige (zand) klimmetjes. Verwacht wel één van de mooiste natuur marathons van Nederland, waar elke finisher een winnaar is !

Inschrijving en Deelname

Inschrijving voor de 42km / 30km / 21km en 10km Coast Marathon Nationaal Park Hollandse Duinen openen op 9 augustus, precies 6 maanden voor het event. We moedigen iedereen aan om zich vroegtijdig in te schrijven, aangezien we een grote belangstelling verwachten en er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Er zijn speciale vroegboekkortingen voor de eerste 300 ingeschreven en de eerste 1000 ingeschreven krijgen een leuk cadeau ! Het maximum toegelaten lopers in 2025 is 2500.

Steun Het Goed Doel

Een deel van de opbrengst van dit evenement gaat naar Kika, een nationaal goed doel dat zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker. Door deel te nemen aan Coast Marathon, steun je niet alleen je eigen gezondheid, maar draag je ook bij aan een betere samenleving.

Elke deelnemer kan naast een éénmalige donatie ook zijn eigen fondsenwerving pagina aanmaken, waar familie en vrienden jou kunnen aanmoedigen door middel van een donatie aan Kika.

Voor iedereen die minimum 150 euro aan donaties ophaalt VOOR KIKA, hebben we een GRATIS, exclusieve coast marathon hoodie als cadeau

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op de allereerste Coast Walk en/of de halve of hele Coast Marathon! Samen maken we er een onvergetelijke dag van.