Doorkruis het Limburgse heuvelland – inschrijven 15 sept

De Heuvelland 1/2 en 1/1 marathon is één van de grootse en mooiste natuurmarathons van Nederland vindt elke jaar plaats half maart en laat lopers de meest mooie plekjes van het Limburgse Heuvelland zien. De route is uiteraard 42km lang en telt de nodige hoogtemeters. Het parcours verbind Maastricht, gelegen in het westen van het Heuvelland met Vaals ( drielandenpunt ), helemaal in het oosten gelegen. Tussenin liggen oa Gulpen en Vijlen pal op de route.

In 2024 waren Roel Wijmenga (2h36) en Maaike Telkamp (3h32) de snelsten. Bekijk hier de 2024 resultaten

Jaarlijks wisselt de looprichting en in 2025 lopen we oostwaarts van Maastricht naar het drielandenpunt.

Een uitdaging voor iedereen

Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of voor het eerst deelneemt aan een (halve) marathon, dit evenement biedt voor iedereen een kans om zijn of haar persoonlijke doelen te bereiken. Is hardlopen niet echt jouw ding ? Dankzij de eerste editie van de Heuvelland Walk van 15 maart heb je geen excuus om in je luie zetel te blijven zitten en om NIET dit prachtige natuurgebied te komen ontdekken.

Vorig jaar introduceerden we met succes de halve marathon en ook dit jaar staat deze op het programma, al blijft de ‘hoofdwedstrijd’ natuurlijk wel de hele marathon. Deze 42km kan je trouwens alleen of in aflossing afleggen. Dit kan in duo of in een team van 4 hardlopers.

Parcoursen

De start van de hele marathon bevindt zich net aan de rand van Maastricht, terwijl de start van de 1/2 marathon in Gulpen ligt. De finishlijn van alle afstanden is op het hoogste punt van Nederland : het drielandenpunt te Vaals.

Het parcours loopt door de mooiste delen van Zuid-Limburg, langs de bossen en weilanden. Het biedt lopers een unieke kans om onze meest ‘bergachtige’ provincie op een sportieve manier te ontdekken.

Verwacht geen snelle tijden, wegens 85% onverhard en de aanwezige hoogtemeters. Verwacht wel één van de mooiste natuur marathons van Nederland, waar elke finisher een winnaar is !

Inschrijving en Deelname

Inschrijving voor de 1/2 en 1/1 Heuvelland Marathon openen op 15 september, precies 6 maanden voor het event. We moedigen iedereen aan om zich vroegtijdig in te schrijven, aangezien we een grote belangstelling verwachten en er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Er zijn speciale vroegboekkortingen voor de eerste 200 ingeschreven en de eerste 1000 aanmeldingen krijgen een leuk cadeau ! Het maximum toegelaten lopers in 2025 is 1500.

Steun Het Goed Doel

Een deel van de opbrengst van dit evenement gaat naar Kika, een nationaal goed doel dat zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker. Door deel te nemen aan Coast Marathon, steun je niet alleen je eigen gezondheid, maar draag je ook bij aan een betere samenleving.

Elke deelnemer kan naast een éénmalige donatie ook zijn eigen fondsenwerving pagina aanmaken, waar familie en vrienden jou kunnen aanmoedigen door middel van een donatie aan Kika.

Voor iedereen die minimum 150 euro aan donaties ophaalt voor KIKA, hebben we een Gratis, exclusieve Heuvelland marathon hoodie als cadeau

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op de allereerste Heuvelland Walk en/of de halve of hele Heuvelland Marathon! Samen maken we er een onvergetelijke dag van.

TIPS :

>>> De Scott Drielandenpunt Trail van 1-2 februari met start en finish op het drielandenpunt is DE ideale voorbereiding op de Heuvelland marathon.

>> Tijdens de De Coast Marathon Nationaal Park Hollandse duinen van 9 februari kan je ook al eens de conditie testen, op een heel andere ondergrond weliswaar !

meer artikels...