Cross duathlon / Adventure Race / Cave Triathlon

Wist je dat Bearsports eigenlijk helemaal in het begin startte met adventure races en dat we vroeger enkel leuke cross duathlons ( oa op de Sint Pietersberg te Maastricht ) organiseerden ? Na het wegvallen de 043 triathlon in 2024, bundelden we de krachten met de collega’s van Sportevents en zo mochten we in juli 2024 met heel veel succes en voldoening de CAVE Triathlon te Kanne ( net onder Maastricht ) organiseren. Deze triathlon fungeerde tevens als Nederlandse Kampioenschap halve afstand. Op zowel de korte als de lange afstand was het een echte NED-BEL met heel veel deelnemers uit beide landen.

Voor het komende 2025 staken we de koppen opnieuw bij elkaar met 3 prachtige events als resultaat waar we samen onze schouders gaan onderzetten. We hopen en denken met ons verleden om de events naar een nog hoger niveau te tillen.

Allereerst trekken we op 2 maart naar de mijnterril van Beringen voor de Be-Mine Cross Duathlon Beringen. Beringen ligt op minder dan een half uurtje van Eindhoven en is heel goed bereikbaar vanuit gans Nederland.

Hier kan je er alles over lezen. Aanmelden kan vanaf 21 september


Vervolgens trekken we op 23 maart naar de Belgische Ardennen voor een heuse adventure Raid voor Duo’s met op het menu Kajak – Mountainbike – Trailrunning – Mountainbike en om af te sluiten een runbike.

Lees hier alles over de Grand Raid Nisramont met start en finish in La Roche – en – Ardenne, Het populairste stadje onder ons Nederlanders ( samen met Durbuy ) van de Ardennen.
Inschrijven kan vanaf 21 sept met een zeer mooie early bird korting voor de eerste 50 duo’s.


En tenslotte tekenen we weer present eind juli in Kanne, net over de grens en op een steenworp van Maastricht voor de CAVE Triathlon. Daar kunnen triatleten opnieuw kiezen tussen een korte afstand MET stayeren op zaterdagavond en een non drafting 1/2 afstand op zondag.

Het zwemmen in het Albertkanaal, fietsen over de slingerberg en lopen door de mergelgrotten maken van de Cave één van de meest verrassende triathlons van Europa !

Ontdek hier alles over het event en wanneer de inschrijvingen open gaan..

meer artikels...