Rabobank Heuvelland marathon

Rabobank Heuvelland marathon

De Rabobank Heuvelland Marathon is anders dan andere marathons. De Rabobank Heuvelland Marathon loopt op 15 maart 2020 van Maastricht naar het Drielandenpunt. Het is geen gewone marathon maar een natuurmarathon. Het parcours loopt overwegend over onverharde paden, maar is geen trailrun. Er zitten een aantal klimmetjes in met een totaal van 750 hoogtemeters. De start is op 42 m NAP en de finish op 326 m NAP. 

Het parcours is door het heuvelachtige karakter iets pittiger dan de meeste vlakke marathons. Het parcours daarentegen gaat door de schitterende natuur van het Limburgse Heuvelland met geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.

Naast de hele marathon afstand zal ook een estafette vorm worden aangeboden voor teams van 4 (diverse afstanden) of 2 personen (2x 21,1km).

In 2021 draaien we net als afgelopen jaar de looprichting om en loop je van het hoogste punt van Nederland weer terug naar Maastricht. Het is natuurlijk mooi om de dubbel te volbrengen.

    

Programma: 

Zaterdag 14 maart
18:00u - 20:00u  Pasta party (Drielandenpunt Vaals)

Zondag 15 maart
8:00u                 Bussen staan klaar bij het Drielandenpunt in Vaals
8:30u                 Vertrek bussen naar de startlocatie
9:00u - 10:00u  Inleveren tassen bij de start (= plastic zak met evt. jasje/trui)

10:00u               Start alle deelnemers
14:00u               Prijsuitreikingen
16:45u               Sluiting parcours

Inschrijven: 
  Early bird
Tot 1 September
Regular
Tot 1 December
Late
Tot 15 Februari
Solo € 48,- € 53,- € 60,-
Duo € 67,50 € 74,50 € 83,50
Estafette 4 personen € 99,- € 112,50 € 128,50
Bedrijventeam € 205,- € 205,- € 205,-

T-shirt

Dit T-shirt is te bestellen voor € 19,50 bij de inschrijving.

Overige informatie: 

Vervoer naar de start:
Omdat de finish op het Drielandenpunt in Vaals is en de start Maastricht is er de mogelijkheid om gezamelijk met bussen van Vaals naar Maatricht gebracht te worden (alleen voor deelnemers en alleen voor de start). Dit kan ook met eigen vervoer. Vervoer met de bus kan men bij inschrijving aangeven en kost 5,50 euro extra. Bij de start is er de mogelijkheid om een tasje in te leveren bij de organisatie. Het tasje is bedoeld om een jasje of trui in te doen voor de start. De organisatie zal de plastic tasjes met startnummer bij de registratie verstrekken. Let op! De tasjes zijn gewone plastic zakken met beperkt volume. De organisatie vervoert de tasjes naar de finish waar ze na afloop opgehaald kunnen worden op vertoon van het startnummer.

 

Verzorgingsposten:
Er zijn onderweg 6 verzorgingsposten (op 9.9, 16.1, 21.3, 26.4, 32 en 37km) en 1 bij de finish.
Locaties: Cadier en Keer, Terlinden, Landsrade, Mechelen, Vijlen en Vijlenerbos.
De verzorgingsposten zijn uitgerust met water, BORN sportdrank, bananen, sinaasappels, koeken, cola.

 

Estafette/teams:
Voor teams van 4 zijn de wissels op 9.9, 21.3 en 32km. De afstanden worden dus: 9.9, 11.4, 10.7 en 10,2km. Locaties: Cadier en Keer, Landsrade en Vijlen.
Voor teams van 2 is de wissel halverwege. Locatie: Landsrade (Gulpen).
Teams moeten hun eigen vervoer richting de wisselpunten regelen. De organisatie zorgt voor de juiste adressen en informatie/beschrijving van de wisselpunten.

 

Bedrijven:

Voor bedrijven hebben we een extra competitie. Dat kan in de vorm van 4 personen die in estafette vorm de marathon afleggen.
Bedrijven kunnen zich op deze manier profileren als een gezond bedrijf met sportieve werknemers. Bedrijven die hieraan deelnemen krijgen een logo (met link) van hun bedrijf op de website. Elk teamlid ontvangt het originele Heuvelland Marathon t-shirt en medaille. Daarnaast zit de busreis naar de startlocatie en het opsturen van de startnummers inbegrepen bij de inschrijfprijs.
Als bedrijf maak je kans op de grote Heuvelland Bedrijven Marathon wisselbokaal. Daag dus die andere bedrijven uit!

 

Limiettijden op het parcours (6,5km/u):

Cadier en Keer 11:30u (9,7km)
Terlinden 12:30u (16,1km)
Landsrade 13:15u (21,3km)
Vijlen 15:00u (32km)
Finish 16:45u (42,2km)

 

Welke schoenen?
Met welke schoenen loop je een natuurmarathon?
Het parcours is zowel verhard (30%) als onverhard (70%). De tweede helft is de zwaarste helft met de meeste hoogtemeters. Ook zijn er af en toe wat ruigere paden, maar over het algemeen zijn de onverharde paden breed en goed begaanbaar. Bij droog weer zou het volstaan om je ‘gewone’ hardloopschoenen die je ook op de weg draagt te gebruiken. Bij nat weer kunnen de onverharde paden natuurlijk flink modderig worden en kan profielzolen geen kwaad.  Bij de afgelopen editie kwamen trailschoenen goed van pas door de natte omstandigheden.

 

Trainen voor de 2e Heuvelland Marathon met Jo Schoonbroodt.
In de aanloop naar de HLM verzorgen we een drietal trainingen:
- 22 december – start Sportpark Geusselt - 20km
- 26 januari – start Drielandenpunt – 25 km
- 16 februari – start Sportpark Geusselt – 30km

De trainingen starten om 9:30u en zullen verzorgd worden door Jo Schoonbroodt www.jogger.tk, meermaals Nederlands kampioen marathon, halve marathon en wereldrecord houder op de 6 uurs-loop in zijn leeftijdsklasse. De trainingen zijn open voor iedereen en de snelheid ligt rond de 10 à 11 km/u. Het is een heen en weer training. Dat wil zeggen dat mensen eerder kunnen omkeren en dan later weer opgepikt/ingehaald worden door de groep. Ook de laatste loper(s) wordt door ons begeleid. Een training bevat een gedegen opbouw en structuur (warming-up, kern, cooling-down). Deelname is gratis, self-supporting en wordt gesponsord door de Rabobank. De Rabobank zorgt voor vlaai en koffie na de training. Wil je deelnemen stuur dan een mail naar info@bearsports.nl met je naam en de training(en) die je wil bijwonen.

 

 

(ook GPX-file nog van 2019)

Route 2019. Nieuwe route 2020 is under construction.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019

Foto's Ludo-Grafica
Foto's Jack van Montfort