Rabobank Heuvelland marathon

Rabobank Heuvelland marathon

Wil je op de hoogte gehouden worden over editie 2020? Meld je aan.

Foto's Ludo-Grafica
Foto's Jack van Montfort

 

De Rabobank Heuvelland Marathon is anders dan andere marathons. De Rabobank Heuvelland Marathon loopt op 17 maart 2019 van het Drielandenpunt naar Maastricht. Het is geen gewone marathon maar een natuurmarathon. Het parcours loopt overwegend over onverharde paden, maar is geen trailrun. Er zitten een aantal klimmetjes in met een totaal van 600 hoogtemeters. De start is op 326 m NAP en de finish op 42 m NAP. Dus het is overwegend berg af.

Het parcours is door het heuvelachtige karakter iets pittiger dan de meeste vlakke marathons. Het parcours daarentegen gaat door de schitterende natuur van het Limburgse Heuvelland met geweldige uitzichten en pittoreske dorpjes.

Naast de hele marathon afstand zal ook een estafette vorm worden aangeboden voor teams van 4 (diverse afstanden) of 2 personen (2x 21,1km).

In 2020 willen we de looprichting gaan omdraaien en loop je van Maastricht naar het hoogste punt van Nederland. Het is natuurlijk mooi om de dubbel te volbrengen.

    

Programma: 

Zaterdag 16 maart
17:00u - 20:00u  Ophalen startnummers (Geusselt Sportpark Maastricht)
18:00u - 20:00u  Pasta party (Geusselt Sportpark Maastricht)

Zondag 17 maart
7:00u - 9:00u    Ophalen startnummers (Geusselt Sportpark Maastricht)
8:00u                 Bussen staan klaar bij de Geusselt Maastricht
8:30u                 Vertrek bussen naar de startlocatie
9:00u - 10:00u  Inleveren tassen bij de start (= plastic zak met evt. jasje/trui)

10:00u               Start alle deelnemers
14:00u               Prijsuitreikingen
16:30u               Sluiting parcours

Inschrijven: 

De deelnemerslimiet is bereikt. Het evenement zit vol.

Overdracht deelnamebewijs is mogelijk via dit formulier: MUTATIEFORMULIER
(Formulieren ingevuld na vrijdag worden pas op maandag verwerkt).

Gebruik dit formulier bij overname van startnummer van de Rabobank Heuvelland Marathon. De naamswijziging wordt alleen doorgevoerd in de uitslagen.
Deelnemerslijsten en startbescheiden blijven op naam staan van de oude deelnemer.
Mocht de oude deelnemer gekozen hebben voor startnummer per post, dan wordt dit nummer naar de oude deelnemer verstuurd.
Communicatie omtrent het evenement zal naar het nieuwe e-mailadres worden verstuurd.

Overige informatie: 

Vervoer naar de start:
Omdat de finish in Maastricht is en de start op het Drielandenpunt in Vaals is er de mogelijkheid om gezamelijk met bussen van Arriva van Maastricht naar Vaals gebracht te worden (alleen voor deelnemers en alleen voor de start). Dit kan ook met eigen vervoer. Vervoer met de bus kan men bij inschrijving aangeven en kost 5,50 euro extra. Bij de start is er de mogelijkheid om een tasje in te leveren bij de organisatie. Het tasje is bedoeld om een jasje of trui in te doen voor de start. De organisatie zal de plastic tasjes met startnummer bij de registratie verstrekken. Let op! De tasjes zijn gewone plastic zakken met beperkt volume. De organisatie vervoert de tasjes naar de finish waar ze na afloop opgehaald kunnen worden op vertoon van het startnummer.

 

Verzorgingsposten:
Er zijn onderweg 5 verzorgingsposten (op 9.7, 16.5, 21.3, 31 en 37.5km) en 1 bij de finish.
Locaties: Vijlen (Aan de Boom), Epen (Julianastraat), Beutenaken, Honthem (Honthemmerweg), Bemelen (Bosweg).
De verzorgingsposten zijn uitgerust met water, BORN sportdrank, bananen, sinaasappels, koeken, cola.

 

Estafette/teams:
Voor teams van 4 zijn de wissels op 9.7, 21.3 en 37.5km. De afstanden worden dus: 9.7, 11.6, 16.3 en 4.7km. Locaties: Vijlen, Beutenaken, Bemelen.
Voor teams van 2 is de wissel halverwege. Locatie: Beutenaken (Gulpen).
Teams moeten hun eigen vervoer richting de wisselpunten regelen. De organisatie zorgt voor de juiste adressen en informatie/beschrijving van de wisselpunten.
Hoe gaat het in zijn werk op de wisselpunten? Klik hier.

 

Bedrijven:

Voor bedrijven hebben we een extra competitie. Dat kan in de vorm van 4 personen die in estafette vorm de marathon afleggen.
Bedrijven kunnen zich op deze manier profileren als een gezond bedrijf met sportieve werknemers. Bedrijven die hieraan deelnemen krijgen een logo (met link) van hun bedrijf op de website. Elk teamlid ontvangt het originele Heuvelland Marathon t-shirt en medaille. Daarnaast zit de busreis naar de startlocatie en het opsturen van de startnummers inbegrepen bij de inschrijfprijs.
Als bedrijf maak je kans op de grote Heuvelland Bedrijven Marathon wisselbokaal. Daag dus die andere bedrijven uit!

 

Limiettijden op het parcours (6,5km/u):

Vijlen 11:30u (9,7km)
Epen 12:35u (16,5km)
Beutenaken 13:15u (21,3km)
Honthem 14:45u (31km)
Bemelen 15:45u (37,5km)
Finish 16:30u (42,2km)

 

Welke schoenen?
Met welke schoenen loop je een natuurmarathon?
Het parcours is zowel verhard (30%) als onverhard (70%). De eerste helft is de zwaarste helft met de meeste hoogtemeters. Ook zijn er af en toe wat ruigere paden, maar over het algemeen zijn de onverharde paden breed en goed begaanbaar. Bij droog weer zou het volstaan om je ‘gewone’ hardloopschoenen die je ook op de weg draagt te gebruiken. Bij nat weer kunnen de onverharde paden natuurlijk flink modderig worden en kan profielzolen geen kwaad.  Bij de afgelopen verkenningsrondes waren de trailschoenen wel nodig door de natte omstandigheden.

 

Trainen voor de Heuvelland Marathon met Jo Schoonbroodt.
In de aanloop naar de HLM verzorgen we een drietal trainingen:
- Zondag 23 december – start Geusselt Sportpark - 20km
- Zondag 27 januari – start Drielandenpunt – 25 km
- Zondag 17 februari – start Geusselt Sportpark – 30km

De trainingen starten om 9:30u en zullen verzorgd worden door Jo Schoonbroodt, meermaals Nederlands kampioen marathon, halve marathon en wereldrecord houder op de 6 uurs-loop in zijn leeftijdsklasse.
De trainingen zijn open voor iedereen en de snelheid ligt rond de 10 à 11 km/u. Het is een heen en weer training. Dat wil zeggen dat mensen eerder kunnen omkeren en dan later weer opgepikt/ingehaald worden door de groep.
Een training bevat een gedegen opbouw en structuur (warming-up, kern, cooling-down).
Deelname is gratis en wordt gesponsord door de Rabobank. De Rabobank zorgt voor vlaai en koffie na de training. Wil je deelnemen stuur dan een mail naar info@bearsports.nl met je naam en de training(en) die je wil bijwonen.

 

 

(ook GPX-file)