Terhills Night Trail

Terhills Night Trail

Uitslagen Terhills Night Trail 2018

Foto's Connie Sinteur
Foto's Peter Kramer

Op vrijdagavond 7 december 2018 vindt de tweede editie Terhills Night Trail plaats op het terrein van Terhills in Eisden-Maasmechelen. 

Terhills ligt op de voormalige mijnsite van Eisden in het hart van de Euregio. Het strekt zich uit over een gebied van circa 365 ha in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige Nationale Park van België. Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils. Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden en waar meer dan een kwart eeuw geleden de mijnen van Eisden nog op volle toeren draaide. Vandaag de dag ziet het landschap er helemaal anders uit en kan je hier genieten van een verrassend landschap van 'bergen en meren' met spectaculaire panorama's, ook 's nachts. Een gebied waar je 's nachts officieel niet mag komen wordt nu voor trailrunners opengesteld om Maasmechelen e.o. by night te aanschouwen.

Vergeet niet je eigen (hoofd)lampje mee te nemen! Het parcours is NIET verlicht.

Er zijn twee afstanden: 7 en 14 km.
 
Op zaterdag 8 december is er de traditionele Terhills Trail met afstanden van 10, 20 en 30km.
 
Programma: 

Vrijdag 7 december

18:00u     Registratie open

19:00u     Start 14 km Night Trail

19:15u     Start 7 km Night Trail

21:30u     Sluiting

 

Zaterdag 8 december - Terhills Trail

Inschrijven: 

7 km Night Trail   - 14 euro

14 km Night Trail - 20 euro

Algemene voorwaarden en reglement, klik hier.

Bij de prijs inbegrepen zijn: verzorgingspost, startnummer, parkeerplaats, verzekering, veilige oversteekplaatsen en een fantastische omgeving.

Er is geen tijdwaarneming bij de Night Trail. Er wordt wel een klassement opgemaakt op volgorde van binnenkomst. 

Toeschouwers hebben gratis toegang.

 

LET OP! Inschrijving sluit bij 500 deelnemers per afstand.

Parcours 14km

Parcours 7km

Overige informatie: 

Locatie: Connecterra, Zetellaan 54, Eisden-Maasmechelen (B).

Parkeren: parkeren kan op de omliggende parkeerplaatsen van Maasmechelen Outlet Village, Euroscoop of Decathlon -- klik op nevenstaande plattegrond -- 

 

Start en finish: zullen plaatsvinden bij de hoofdingang van Connecterra aan de Zetellaan 54 in Maasmechelen. De parkeerplaats van de Euroscoop, Maasmechelen Village en Decathlon bevinden zich enkele honderden meters van de start.

Verzorgingsposten:
Bearsports zal bij de verzorgingsposten van de trails geen plastic bekertjes meer beschikbaar stellen voor de deelnemers. Dat wil zeggen dat elke deelnemers zijn eigen bekertje zal moeten meenemen tijdens de trail. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving.
De verzorgingsposten zijn uitgebreid uitgerust met water, sportdrank, bananen, sinaasappels, koeken en chocolade.

Speeltuin: Bij de start/finish is een mooie uitgebreide speeltuin voor de kinderen aanwezig.

Terhills: Een aantal projecten op de Terhills site zijn reeds geopend, zoals het Terhills Cablepark, het Terhills Hotel en Connecterra, de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Vanaf zomer 2018 is het Terhills Conferentiecentrum geopend en kan u hier terecht voor vergaderingen en congressen. Een nieuw vakantieresort ligt op de tekentafel en zal samen met Center Parcs ontwikkeld worden. Het wellness complex Elaisa en de Terhills Experience lane (retail en food & beverage) staan verder nog in de steigers.
Om de verschillende trekpleisters duurzaam met elkaar te verbinden, legt Terhills een lusvormige verbindingsweg van 4,2 kilometer aan. Hierdoor zullen alle bezoekers zich in de toekomst vlot kunnen verplaatsen over het volledige gebied met een elektrische shuttle.
Ontdek alle Terhills belevingen, nu en in de toekomst, op www.terhills.com

Douches: er zijn voor de Night Trail geen douches beschikbaar.

Uitslagen Terhills Night Trail 2017

7 en 14 km uitslagen